2012. augusztus 22., szerda

Sziasztok!

A mai nap is rendben lezajlott. Teljesen a német köré volt felépítve a napunk.
Hét óránk volt. Az első öt órát azt a német nyelv alapjaival és az utazási szituációk német nyelvű megismerésével töltöttük. Egy távolsági és egy helybeli utazás körülményeit, szavait vettük és tanultuk. Majd a maradék két órában a Németországnak az alapvető információval ismertetett meg minket a tanárnő. Milyen az államformája, nyelve, fizetőeszköze, területi tagoltsága. Ami számomra nehézséget okozott az, hogy tényleg németül menetek az órák. Nem kell meg ijedni, mindig volt segítség magyarul is, hogy megértsem a német kérdést, akár egy-egy mondatrészt vagy mondatot. A mai nap egyik sikerélménye számomra az volt, hogy a legtöbb kérdést megértettem és azokra a válasz is egyre pontosabban, jobban ment.
Lehet a mai napom itt olvasva kicsit egyhangúnak tűnhet. Olvasóim ez egyáltalán nem így volt! Egy érdekes és annál izgalmasabb napon vagyok túl, mint ahogy ezt itt letudnám írni nektek.

2 megjegyzés:

  1. Érdemes lenne egy alap szószedetet készíteni szakszavakból. Pl tégla, deszka, kalapács, nikkelezett szemmérték, stb.

    VálaszTörlés
  2. Hát jövőhéttől csak szakmai német lesz, így majd csak akkor fogom tudni ezt megejteni. Amúgy angol alapján is elindulhatnák, de maradok a németnél.

    VálaszTörlés