2012. augusztus 21., kedd

Tisztelt Olvasóim!

Mai nappal ténylegesen elindítom a blogon a folyamatos, minden napos írást. Ahogy a felkészítő órák is kezdetüket vették. Itt fontos megjegyezni, hogy az órák hossza és beosztása a rendes iskolai órabeosztással megegyezően van lebonyolítva.
Nap elég könnyedén indult érezhető volt az elején, hogy a helyzet minden kinek új. Nekünk diákoknak is és a levezető tanárnőnek is. A felkészítés a szerződések kézhez vételével és az ahhoz tartozó fontos információk közlésével kezdődött. Az első két óra az szakmai volt. Ami a szerződések és egyéb kérdések miatt inkább kicsit több mint egy óra volt. Ezeken az órákon az alapvető építő anyagokat néztük át rendszerezve. Kőzetek csoportosításáról és a csoportokon belüli kőzetekről és alapvető tulajdonságáról volt először szó. Majd a  fák következtek hasonló módon mint a kövek(csoportosítás, fajták, tulajdonságaik).
Ez a két óra után a munkavédelem elemeit kezdtük átvenni, amennyi a mai 2 órába belefért. Kicsit a jogszabályokba belemenve, de a lényeget megragadva volt arról szó hogy a munkáltatónak és munkavállalónak mik is a kötelezettségei és vállalásuk. Majd átnézve az egyes piktogramok jelentés tartalmát hogy abba a jelbe milyen védő eszközcsoport tartozik bele. Annak milyen elemei is vannak és ezek közül melyik eszközzel találkozhatunk a németországi munkánk során.
Ezt az 5 szakmainak teljes joggal nevezhető órát még 3 német nyelv óra követte. Én eddig csak angolt tanultam, így kicsit féltem. Amíg el nem kezdődött az első óra. Könnyen ráéreztem a nyelv alapjaira aminek örültem. Ugyan kaptunk házi feladatot is belőle, amit elsőre kicsit kényelmetlenek tűnhet, de nem volt az.
Ilyenkor valahogy másképp, könnyedebben ülök neki a tanulni valónak, nem esik nehezemre a munka, mint ahogy ennek a blognak az írása sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése