2012. augusztus 27., hétfő


Olvasóim!

Ezennel ez a hét is elkezdődött. Az utolsó hét a felkészítőből. Sok minden történt ma.
Német órával indult a nap. Az időjárási kifejezések közül néztünk át egy két dolgot, főleg olyanokat amikre kint szükségünk lehet.
Szakmai órák következtek. Az épületszerkezeteket vettük át az alapozást, a vízszigetelést, a falszerkezeteket, a födémet, tetőszerkezetet és a tetőfedést. 
Magyarázatként képeket is betettem. Ezek illusztrációk! 
·         A lapozás volt az első téma, mivel ez a szerkezet viseli a felette levő összes szerkezet súlyát. Itt említést tett a tanárunk a fajtáiról, a meg hibásosodásáról, a javításáról, a megerősítéséről.


·      Vízszigetelés fontos, mert az épületet szerkezeteket ez védi a nedvesség káros hatásaitól.
            Talajvíznek a különböző fajtáiról és az azok elleni védekezést beszéltük át.
·      Falszerkezetek következtek. Ennek is van több csoportosítási módja, hely, funkció,   teherhordás szempontjából is sorba lehet őket rakni. Itt is az esteleges, hiba forrásokat és ezek javítási módjairól esett szó.

·      Födém a szinteket elválasztó teherhordó szerkezetről volt pár szó.  Anyagairól, kivitelezés módjairól, hiba forrásokról volt szó.
·      Tetőszerkezettel zártuk ezt a témakört. Ez azért fontos, mert ez adja a tartást a tető héjazatnak, ami védi az épületünket a külső időjárási hatásoktól (csapadéktól, széltől).





A munkavédelemi óra során az anyagmozgatással, tárolással járó veszélyeket és azok elhárítását beszéltük át első sorban.  Majd az egyik legveszélyesebb és fontosabb témát kezdtük átbeszélni, ami nem más mint az állványon való dolgozás. A különböző bakok, állvány csoportok minden egyes egyedi veszélyforrásáról szó esett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése