2012. szeptember 6., csütörtök

2012.09.06


Sziasztok!

A mai napom az szokásos időben reggelivel indult. 9:30-kor meló.
4 csoportra bomlottunk. Volt, aki falazott Porotherm 25-ös falazó elemmel. Egy banda a födém előtti falat kezdte klinker téglából falazni. 3. banda a pincében alapozott és pillért rakott .Szilvi meg én nekiálltunk a füstölő fugázásának. Nem volt kellemes, mert az előző brigád elég rusnyán hagyta ott a dolgokat. Véséssel kelet indítanunk. Cementes és meszes habarcsot kevertem, hogy jól kenhető legyen a legkisebb fugákba is. Az oldala nem is volt vészesen rossz de a tetejénél ott jött a szenvedés. Hatalmas lyukak nem szép ki alakítású felület volt hagyva. Az anyagot nyelte és minden göcsörtöt nekünk kellett szépre kialakítani. A kövek amint kicsit is malterosak lettek, jött a főnök hogy hát mi ez. Akkor mosás vakarás, ekkor már tényleg tudtuk, hogy mire is kell, de nagyon odafigyelnünk. A belső oldala tényleg szép lett, a tetejéből meg a legtöbbet próbáltuk kihozni. Egészen 16:45-ig dolgoztunk. A főnök a nap végén le se ellenőrizte, hogy mit is csináltunk. 5-re, mire elmostuk a szerszámokat addigra mindenki már rég végzett a mai munkájával.
A födém előtti falszakasz 2 rendes sorból áll, a 3. egy díszítő sor, ami élére állított klinkertégla. A fal vastagsága 36cm. A tégla adottságai miatt jön ki a fenti falvastagság. A csoport az élére rakott téglákkal szívott.
A pincés csoport a födém alátámasztásán dolgozott. Pillérek falazása, de ez sem volt egyszerű.
Holnap jön a beton, de nagyon sok munka van még hátra. Vasalás, födém erősítése, mert, ahogy most kinéz necces hogy, a rákerülő több m3 beton súlyát az elkorrodált I gerendák elbírják el. A főnök is eléggé meglepődött, hogy milyen rossz állapotban is vannak.
A szerszámtároló melletti helység falazatát hosszabbították még meg a többiek.
Az egy darab keverő miatt eléggé nehezen tudtak a brigádok haladni. Mindegyiknek másmilyen anyag kellett.
A mai vacsora az itteni viszonyok között a legjobb kaja volt. Repetáztam is. Sótlan krumpli, hús meg finom saláta. Még egy erős feketekávét ittam. 

A belső falazás

Födém előtti fal

Pince pillér megerősítése

A fugázási munkánk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése