2012. szeptember 3., hétfő

2012.09.03

Sziasztok!

Először is a tegnapi bejegyzésemet 3 új képpel bővítettem amit a bejegyzés végén találtok meg.


Ez a nap nem indult vészesen korán, elég volt 7:00 kor kelni. Reggeli után egy terepszemle történt és a helyi munkavédelmi szabályok felsorolása.. Megnéztük, hogy milyen anyagokkal és eszközökkel fogunk dolgozni. Közben anyagszállítás is történt az építési területre.


Ezután lipcsei városnézés volt a program. Vonattal mentünk be a városba. Az eleje kicsit problémásra sikerült, mert kimaradt egy vonat járat és csak kb 1.5 órás csúszással jött a következő. Technikai probléma miatt volt a fennakadás. Amúgy a tájékoztatás egy központból megy, minden állomáson egy-egy mikrofonnal és hangszóróval ellátott doboz van, amin keresztül segítséget lehet kérni. Mellette térfigyelő kamerák is vannak, amin keresztül az egész peron forgalmát látják.
St. Tamás templom




 


Lipcsébe beérve Európa legnagyobb peronrendszerét pillanthattuk meg. Ez 24 peronból álló rendszer. Tetejét több íves acél rácsostartó alkotja. Az ívek, ahogy egymáshoz érnek ott csuklós alátámasztással vannak ellátva. A városban először egy románkori templomot néztünk meg: a  St. Nikola templomot, ami azért fontos, mert 1989-ben innen indult el a békés forradalom, aminek következtében a Berlini falat le tudták rombolni és egyesült az ország. A több tíz éves orosz hatás teljesen látszódik a térségen, és a dolgok menetén. Pl itt a vasúti késés: semmi pótlás, pedig ígérték, hogy küldenek buszt értünk. A városban a zene is nagy figyelmet kapott és kap is. Itt élt egy ideig Johann Sebastian Bach is. A St. Tamás templom kapcsolódik hozzá. A templom gótikus stílusban épült. Majd a régi tv épületébe mentünk, mert ez Lipcse legmagasabb épülete, amiről az egész várost és környékét be lehetett látni. Ezután szabad program volt, ami kb 14:30-15:45-ig tartott. Ez idő alatt osztálytársakkal sétáltunk a belvárosban. A visszafelé menő vonat 16:05 kor indult. Ezzel sikeresen hazaérkeztünk. Majd megvacsoráztunk és kezdődött az esti program.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése