2012. szeptember 4., kedd

2012.09.04


Olvasóim!

Reggelivel indult a nap 7:45 kor. Ezután volt egy kis pihenőnk 9:30 ig. Majd a munkával kapcsolatos eligazítás, főnökök bemutatása történt meg. A két főnök Thomas és Andreas megmutatta, milyen feladatok vannak és hogy tudunk megoszlani a 3 munkaterület között.
A pince kitakarítása egy közös projekt volt, ami kb 11 ig tartott. Ez után kicsit bele tudtunk fogni a saját dolgainkba. 12:00 kor szigorúan ebéd volt, egészen 12:30 ig. Majd négykor tényleg vége volt a munkának.
Reggeli a tegnapihoz hasonló svédasztalos történet volt. Az ebéd hát az meg azért csúszott, mert hát éhesek voltunk a meló miatt. A csomagolt kaja mindenkinél előkerült.
Pincetakarítására azért volt szükség, mert itt is folytatódtak a munkálatok a mai nap. Itt egy alapot kellet ásni a leendő lépcsőház pillérjeinek, ide 7 ember lett beosztva. A tégla borítás egy részét fel kellett szedni és egy alapárkot kellett létre hozni. A pince feletti födém egy poroszsüveg födém, amit le kellett tisztítani a tégla boltozatig, hogy erre egy vasalt aljzatbeton kerülhessen. Erre is a lépcső miatt van szükség. A munkálatokkal jól haladtak a többiek. 2-3 nap munkáját 1 nap alatt elvégezték.
Ez alatt az idő alatt én és lány osztálytársam egy kerti füstölő továbbépítésén foglalatoskodtunk elsősorban. Alja egy téglaborítás volt, amit fel kellett szednünk. Az ajtó alatti kb 20 cm magas fal alá egy 30cm mély és 20cm széles alapárkot kellett készíteni. Amit majd a födémbetonozással egy időben fogunk kiönteni. A tűztér alatti részt is ki kellett takarítani, mert oda is beton fog kerülni. Ezzel már 14:00-ra végeztünk is. A németeknél a dicsérés nem megszokott dolog, de egy nagyon jó jelzőt kapott a munkánk. Ezután jelentkeztünk a főnökünknél Thomas-nál aki még egy feladatot adott. Egy helységet kellett kitakarítani és a tárolt dolgokat úgy csoportosítani, hogy ott holnap bontani és falazni lehessen. Ez mind attól függ, hogy holnap mikor is jön a beton, mert akkor a füstölő alapozását kell megoldani. A pakolással pont négyre végeztünk is.

Munkaterület


A födémmel kapcsolatos munkák: Födémbontás


Pincében történő alapozás képei


Letisztított födém képe

A saját munkaterületünk az elvégzett feladatok után


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése