2012. szeptember 2., vasárnap

2012.09.02


Olvasóim!

A blogom innentől kezdve már naponta fog jelentkezni, újabb és újabb hírekkel.
Ezen a napon a kiutazás történt meg Magyarországról Németországba-Lipcsébe jöttünk ki. Az út kb 10 órás volt megállásokkal egybevéve.

Reggeli az úgy indult, hogy 5:30 kor volt gyülekező az iskolánk előtt. A busz az 6:00 kor indult el. Magyarországon az utolsó pihenő helyen állt meg a busz kb 2 óra menet idő után, hogy kicsit lazítani tudjunk és még belföldi díjak mellett hívhassuk az otthoniakat. Innentől szinte teljesen autópályán mentünk, így a tájakból és a városokból nagyon keveset láthattunk. Az időnk kifejezetten buszos idő volt, kicsi esővel, borongós idővel. Németországba lépve már teljesen késő nyári idő fogadott.

Németországban
Lipcsei repülőtér
A szállásra megérkezve kicsit körülnéztem, és el is kezdtem kipakolni a táskából. Eligazítás következett. Itt részletesen elmondták a házirendet, milyen kihágásért mi jár. Az időrendi beosztásról is szó esett. Ezeknél a pontoknál már teljesen érezhető volt a német precizitás. Pontosítva lett a pontos munkavégzés helye is. A szállásunk környékén fogunk dolgozni. Ez egy szempontból jó, hogy könnyen és gyorsan haza tudunk jönni, de egyúttal, sokkal kevesebb nyelvi környezetben való alkalmazkodást jelent.
Vacsora: itt a tipikus német konyhával találkoztunk (mit is várhat ilyenkor az ember).
Tartalmazott: Salátát, tésztát, barna mártással leöntve, és húst, ami sótlan volt (németek nagyon-nagyon kevés sót használnak az ételeikhez).
Ezek után még lementünk a helyi pubot megnézni milyen is a dolog. Nagyon jó kis hely.  Főleg szakmai szemmel, poroszsüveg födém van rajta. Tégláig vissza van kaparva rajta a vakolat.
Talán ennyit a mai napra. További szép estét.




Szállásunk fő épülete

Ebédlő fölötti ház

Felújított és a régi épület

Még három kép a poroszsüveg födémről!

Látszó födém vonóvasak



3 megjegyzés: